Advertentie
Ontvoerd

Ontvoerd

39
Gelezen 40 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 3 Favoriet 0 Recensies 3
Non-fictie Top25's 1   Topics 0

Hij werd op brute wijze ontvoerd, en zat vijftien maanden in een donker hok van anderhalf bij twee meter tussen de insecten en de muizen. Twintig maanden lang zag hij geen gezichten: hij werd bewaakt door zwaarbewapende mannen met maskers. Hij vreesde meerdere malen voor zijn leven, werd heen en weer geslingerd tussen hoop en wanhoop en voelde zijn einde naderen tijdens nachtelijke ritten in de kofferbak van een auto, op weg naar nieuwe onzekerheid.

Arjan Erkel weet de lezer niet alleen vanaf het begin te boeien met zijn indrukwekkende verhaal over zijn ontvoering, die een groot deel van Nederland lange tijd in de ban hield, maar gijzelt als het ware de lezer, die bijna lijfelijk ervaart hoe het is om twintig maanden opgesloten te zitten en van de buitenwereld afgesloten te zijn.

Op afwisselend emotionele en rationele wijze doet Erkel verslag van zijn voortdurende gevecht om te overleven, zijn strijd tegen angst, onzekerheid en eenzaamheid, en zijn strijd met zichzelf en het geloof. Zijn verhaal geeft aan hoe belangrijk het is hoop te houden, positief te blijven en met volharding en doorzettingsvermogen te blijven proberen de omstandigheden zo leefbaar mogelijk te houden.

Genre
Literaire non-fictie
Uitgeverij
Singel Pockets
Laatste editie
18 oktober 2007
ISBN
9789050186902 , 9789041360052 , 9789050187794 , 9789460030383
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 10,00 Bestel het e-book € 9,99
E-book prijsvergelijker

Lezersrecensies (2)

Meeslepend en een intens verhaal

door: daisy-smit 1 like
Ongelofelijk wat Arjan heeft moeten doorstaan. Naast zijn onvoorstelbare kracht om te (over)leven in een onleefbare situatie heeft hij het voor elkaar gekregen zijn ervaringen op een indrukwekkende wijze te beschrijven. Een boek dat je het liefst in 1x uitleest.

Recensie Ontvoerd

door: ennie 1 like
Dit boek is meer dan een indrukwekkend verslag over de ontvoering en gijzeling van Arjan Erkel zelf. Het is een boeiend geschreven boek. Arjan moet wel een heel positief persoon zijn, gezien de manier waarop hij de 18 maanden van gevangenschap en vernedering heeft doorgemaakt. Ik vind het...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook