Advertentie

Oplossingsgericht werken bij neurologische en chronische aandoeningen en hun mantelzorgers

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
Dit is een handboek over oplossingsgerichte psychotherapie volgens het Brugs model in zijn specifieke toepassing bij cliënten met chronische aandoeningen en bij de ondersteuning van mantelzorgers. De focus wordt gelegd op oplossingen waarbij de cliënten zelf de doelstellingen bepalen.

De zoektocht naar een perspectief voor patiënten met chronische aandoeningen en hun mantelzorgers was de aanzet om een specifieke therapeutische methodiek uit te werken. Centraal hierbij staan de oplossingsgerichte opdrachten. Ze werden zorgvuldig geselecteerd en verfijnd op basis van de behaalde resultaten. De opdrachten worden ondersteund door bijpassende opdrachtkaarten die specifiek werden uitgewerkt om als pasklare referentie te functioneren. De kaarten werden in een handig formaat gegoten, zodat de cliënt ze altijd bij zich kan hebben.

Het boek is bedoeld zowel voor therapeuten als cliënten die ermee aan de slag willen gaan. De opdrachtkaarten zijn als set apart verkrijgbaar.

Caroline Volckaert is oplossingsgericht psychotherapeut en werkt al 15 jaar met mensen met een
chronische aandoening.

+


Genre
Business & Management , Gezondheid & Psychologie
Verpleegkunde en ziekenverzorging
Aantal pagina’s
96
Uitgeverij
Garant Uitgevers
Eerste editie
28 september 2020
Laatste editie
28 september 2020
ISBN
9789044137811 , 9789044137859 , 9789044137880


Boekinformatie wijzigen

Advertentie


Reacties op: Oplossingsgericht werken bij neurologische en chronische aandoeningen en hun mantelzorgers

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.