Advertentie

Overuren in het Niets

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Literatuur & Romans   Topics 0
Jan Ducheyne en Simon Van Buyten zaten in de lente én de winter van 2020 net als u in lockdown. Het begon in maart met het gedicht Overuren in het Niets. Jan schreef het nadat hem werd verboden in een park te voetballen met zijn zonen. Van Buyten reageerde met een gedicht waar Jan aan verder schreef. Van Buyten zat in Antwerpen, Ducheyne in Brussel. Samen zaten ze in hetzelfde schuitje.
Samen schreven ze zeven gedichten in de lentelockdown, waarna er nog enkele volgden in de winterlockdown. Frappant: in de zomer tussen de lockdowns schreven ze niet. Want dan zaten ze op een strand of zo. De poëzie overstijgt de situatie. De gedichten springen van het blad en tegelijkertijd duiken de twee dichters heel diep in wat ze voelen en rondom zich opmerken.
In grafisch vormgeefster Estelle De Nijs hebben Simon & Jan een ware kunstenaar bereid gevonden om hun werk vorm te geven. Het is één van de mooiste en meest urgente dichtbundels geworden die ooit het daglicht zullen zien tijdens een lockdown, geschreven in een lockdown door een Jan en een Simon.
+


Genre
Poëzie
Poezie
Aantal pagina’s
72
Uitgeverij
Fluxenberg
Eerste editie
22 maart 2021
Laatste editie
22 maart 2021
ISBN
9789464070118


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners

Advertentie


Reacties op: Overuren in het Niets

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.