De Pegasus-connectie
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 3 4 11 3 10 2 4 1 4
VN:

Pegasus-connectie

32

Gelezen 41 Aan het lezen 2 Wil ik lezen 20 Favoriet 0 Recensies 5
Thrillers & Spanning   Topics 0
Bij een bomexplosie in Parijs komen twee Amerikanen om: een jonge vrouw en haar geadopteerde kind. De broer van de vrouw, de Amerikaanse advocaat Langdon Reilly, is vastbesloten om uit te vinden wie de explosie heeft veroorzaakt en wie zijn zus en neefje heeft vermoord.

Het enige aanknopingspunt dat hij heeft is een kopie van een 17e-eeuws schilderij van de Franse schilder Nicolas Poussin, waarvan het origineel in het Louvre hangt. Deze kopie, waarvan de achtergrond afwijkt van het origineel, was in het bezit van zijn zus.

Het bezit van het schilderij blijkt ook voor Langdon levensgevaar op te leveren, want keer op keer worden aanslagen op zijn leven gepleegd.

Naspeuringen leiden naar Rome, waar Langdon ontdekt dat het schilderij feitelijk een landkaart isen dat de Latijnse tekst die erop staat een anagram is voor een andere, mysterieuze boodschap. En dat zijn achtervolgers behoren tot de Orde van de Tempeliers, waarvan iedereen altijd heeft aangenomen dat deze in de Middeleeuwen als is opgeheven. Maar de organisatie blijkt nog wel degelijk te bestaan en al die eeuwen in het bezit te zijn geweest van een groot geheim...

+


Genre
Thrillers & Spanning
Thriller
Oorspronkelijke titel
The Pegasus Secret
Serie
Lang Reilly (1)
Vertaald door
Hanneke Nutbey
Uitgeverij
Karakter Uitgevers BV
Eerste editie
31 oktober 2006
Laatste editie
25 september 2008
ISBN
9789061122654 , 9789061123392
Boekinformatie wijzigen


Recensies (5)

Keuze van de redactie

Overbodig aftreksel

door: Anne Terwisscha 1 like
Sinds De Da Vinci code mag het verhaal bekend worden geacht: in het Franse Rennes-le-château ontdekte de arme priester Saunière iets dat hem ontzettend rijk zou gaan maken. Het is nog steeds niet bekend wat hij ontdekt heeft, maar complottheorieën zijn er genoeg. Zo zijn er theorieën die...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Pegasus-connectie

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken