Pels
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 15 4 10 3 3 2 4 1 0

Pels

32

Gelezen 33 Aan het lezen 3 Wil ik lezen 31 Favoriet 3 Recensies 8
Literatuur & Romans Artikelen 2 Lijsten 2   Topics 0

Theun, de zoon van een fokker die zijn geld verdient met het houden van pelsdieren, komt erachter dat zijn compassie voor deze dieren niet langer te rijmen is met het gezin waarin hij is opgegroeid. Met een vriend begint hij dieren te bevrijden. Langzaam maar zeker winnen ze aanzien binnen het schimmige Dierenbevrijdingsfront. Op hun lange, nachtelijk avonturen leren ze elkaar en vooral zichzelf kennen. Doen ze dit uit liefde voor dieren? Of spelen er andere motieven? Terwijl de samenwerking scheurtjes begint te vertonen, begint het tot Theun door te dringen dat hij nog heel veel kooien kan openzetten, maar dat zijn vader in hem opgesloten blijft. Hoe kan iemand van wie hij houdt zo met weerloze wezens omgaan? De operaties worden extremer, ze richten zich meer persoonlijk op fokkers en hun gezinnen, totdat ze zich wagen op het terrein van hun vaders. Ze staan oog in oog met de pijn waarvoor ze waren gevlucht.

+


Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
431
Uitgeverij
Xander Uitgevers B.V.
Eerste editie
12 september 2019
Laatste editie
30 augustus 2019
ISBN
9789401610896 , 9789401610902
Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door iggi
Rapporteer deze bijdrage


Recensies (8)

Keuze van de redactie

Zoon tegenover vader

door: Martin Overheul

In de zomer van vorig jaar verscheen in De Volkskrant een interview met vader Jan en zoon Jeroen Siebelink. Het gesprek vond plaats naar aanleiding van het verschijnen van Jeroens interviewboek ‘Vaders en zonen’. In dat zeer lezenswaardige stuk zegt die laatste het volgende over zijn werk als...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Pels

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken