P.S.
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 5 4 6 3 2 2 1 1 0

P.S. Van liefdespost tot hatemail

14

Gelezen 15 Aan het lezen 2 Wil ik lezen 50 Favoriet 2 Recensies 1
Non-fictie Artikelen 4 Newsroom 1 Lijsten 2   Topics 0

P.S. Van liefdespost tot hatemail: de 150 opmerkelijkste Nederlandse brieven

Tegenwoordig begint een romance met een appje, of een superlike op Tinder. Maar er was een tijd dat de liefde een aanvang nam en onderhouden werd door middel van brieven. En niet alleen de liefde – ook het uitvechten van ruzies ging per brief, de overdracht van kennis, het wensen van geluk, uitingen van bewondering, treuren en troosten.

Jet Steinz dook in tientallen archieven verspreid over het land. Daar stuitte ze op vele duizenden brieven, waarvan de 150 mooiste, grappigste, ontroerendste, bepalendste of anderszins opmerkelijkste in dit boek getoond worden, onderverdeeld in dertig categorieën: van de hartverscheurende afscheidsbrief van de tot de brandstapel veroordeelde Maeyken Wens tot Appie Baantjers keurige sollicitatiebrief aan de Amsterdamse politie; en van P.C. Hoofts (met zijn eigen bloed ondertekende) smeekbede aan Helionora Hellemans tot de dreigbrief die Mohammed B. achterliet op het lichaam van Theo van Gogh. Steinz schreef dertig gloedvolle lemma’s waarin ze de verschillende genres bespreekt, en licht elke brief apart nog eens kort toe.

De facsimile’s waarop je elke traan en elke doorhaling van de schrijver kunt zien, de essayerende stukken van Steinz, de brieven die tezamen de geschiedenis van Nederland vertellen: dit schitterend vormgegeven boek heeft alles in zich om een instant klassieker te worden.

+


Genre
Literaire non-fictie
Literaire non-fictie algemeen
Aantal pagina’s
448
Uitgeverij
Uitgeverij Podium b.v.
Eerste editie
01 mei 2019
Laatste editie
18 september 2019
ISBN
9789057599453
Boekinformatie wijzigen


Recensies (1)

Keuze van de redactie

Wie schrijft, blijft

door: Marjan van Druenen

Ooit van Francesco de Tassis gehoord? Hij richtte eind 1489 een postdienst op en is derhalve de grondlegger van het Europese postwezen. In die tijd moest je maar afwachten of, en zo ja, wanneer je brief aankwam. Saillant detail is dat er een codetaal postzegelplakken bestond. Brieven zijn nu een...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: P.S. Van liefdespost tot hatemail

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken