Meer dan 4,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
Rood is ja
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 4 4 1 3 1 2 0 1 0

Rood is ja

6

Gelezen 6 Aan het lezen 4 Wil ik lezen 52 Favoriet 3 Recensies 1
Non-fictie   Topics 0
Sara Kroos deelt haar verbijsterende verhaal in Rood is ja. Cabaretier Sara Kroos schuwde in haar theaterprogramma’s het persoonlijke verhaal niet. Openhartig, hard, ontroerend en buitengewoon grappig vertelde ze behalve over vrolijke onhandigheid ook over de zwarte thema’s in haar leven: seksueel misbruik en depressie. In een razend tempo maakte ze gewaardeerde programma’s en trad ze in het hele land op voor volle zalen. Totdat haar stressvolle bestaan in combinatie met haar voorgeschiedenis zoveel van haar eiste dat ze over de kop sloeg. Ze liet zich opnemen in een psychiatrische kliniek en daar – zo schrijft ze in Rood is ja – ‘dacht ik op de bodem van mijn wanhoop te zijn’. Maar niets was minder waar: er bleek nog een luik in die bodem te zitten: ‘De oude verwondingen moesten open om me beter te maken. Mijn weerstand was laag en daar kwam een nieuwe infectie bovenop.’ Rood is ja van Sara Kroos is een eerlijk en confronterend verslag van misbruik en de herhaling hiervan, van een leven met psychische klachten en de weg naar herstel.
Ze won met Verte de Poelifinario, de prijs voor het indrukwekkendste cabaretprogramma.
+


Genre
Literaire non-fictie
Literaire non-fictie algemeen
Uitgeverij
Ambo|Anthos
Eerste editie
18 november 2022
Laatste editie
18 november 2022
ISBN
9789026361326 , 9789026361319


Boekinformatie wijzigen


Recensies (1)

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Rood is ja

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken