Advertentie

Rupert Murdoch - wereldbiografieën

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
Rupert Murdoch is niet alleen een van de grootste, levende zakenmensen van onze tijd, de bedrijven uit zijn imperium vertegenwoordigen ook een enorme politieke en culturele macht. Of het nu de rol van The Sun is in de opkomst van Thatcher, BskyB en de ontwikkeling van het voetbal, of Fox News en de oorlog tegen het terrorisme, sinds eind jaren zeventig leven we in het tijdperk van Murdoch. Maar wie is Murdoch? Waardoor wordt hij gedreven? In De man die het nieuws bepaalt geeft Michael Wolff ons het definitieve antwoord.
Murdoch zelf, zijn zakenpartners en familie zijn toegankelijker dan ooit in deze biografie. Wolff beschrijft de verbazingwekkende groei van het enorme ‘koninkrijk’ van de mediamagnaat. Hij zet Murdoch neer als een Machiavellische reus, als een zelfingenomen, maar liefdevolle vaderen echtgenoot (worstelend met zijn liefde voor zijn veertig jaar jongere vrouw) en als de meest cynische en briljante mediaman aller tijden. Puttend uit vele honderden uren interviews, wordt ons een onovertroffen, intiem en openhartig portret geschetst. De omvang van wat hij bereikte, noch de emoties die hij daardoor losmaakte, lijken nooit enige invloed op Murdoch te hebben gehad. Het verhaal van Wolff laat echter, door een combinatie van opwindende verslagleggingen nuchtere analyse van details, een beeld van Murdoch ontstaan dat uitstijgt boven cijfers en meningen. Feilbaar en vrolijk, charmant en keihard - een man die zeer bepalend is voor onze tijd.
Genre
Non-fictie
Aantal pagina’s
408
ISBN
9789089690623
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic