Samen

Het sociaal contract (de relatie tussen burgers en die tussen overheid en burgers) vormt de basis van een samenleving; van politieke instellingen en rechtsstelsels, van gezinnen en gemeenschappen, van welzijn en welvaart. Het huidige sociaal contract staat onder druk. Grote veranderingen in technologie, demografie en klimaat zullen onze wereld ingrijpend veranderen, met gevolgen voor inkomensverschillen, gendergelijkheid, onderwijs, gezondheidszorg en werk.
Minouche Shafik draagt de elementen aan voor een nieuw sociaal contract, waarmee nog meer onze onderlinge afhankelijkheden worden onderkend, meer in mensen wordt geïnvesteerd, maar ook meer van individuen wordt verwacht. Samen is een hoopvol boek, dat laat zien hoe we samen verder kunnen bouwen aan een ruimhartige en inclusieve samenleving.

Toon details

Schrijf een recensie

Is Samen het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Reageren op Samen