Advertentie
Schaduwoorlog

Schaduwoorlog

9
Gelezen 11 Aan het lezen 2 Wil ik lezen 13 Favoriet 2 Recensies 2
Top25's 1   Topics 0
Het instinct om het Joodse volk te beschermen zit in het DNA van Israël. Vanaf 1948 is de beveiliging van het land in handen van de inlichtingendiensten (Mossad, Shin Beth, Caesarea) en het leger (IDF). In hun arsenaal zit één beproef wapen: liquidaties.
Dit spannende en onthullende boek geeft een unieke inkijk in de liquidatieprogramma's: de successen, de missers, de invloed van de liquidaties op de Israëlische natie, het Midden-Oosten en de rest van de wereld.
Bergman kreeg de uiterst zeldzame medewerking van onder anderen Shimon Peres, Ehud Barak, Ariel Sharon en Benjamin Netanyahu, en van hooggeplaatste figuren uit de strijdkrachten en inlichtingendiensten.
Schaduwoorlog voert de lezer naar het hart van Israëls geheimste operaties.
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
752
Uitgeverij
Nieuw Amsterdam
Laatste editie
23 april 2018
ISBN
9789046824016 , 9789046824009 , 9789046825594
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Lezersrecensies (2)

Goed gedocumenteerd boek

door: RendevandeKamp 1 like
Het is een dilemma. Wat te doen met de plegers van aanslagen? Is het toegestaan om deze daders of organisatoren te vermoorden? En wanneer daarbij onschuldigen omkomen? Israelische geheime diensten hebben bewezen dat het uitoefenen van extreme druk op de terroristen aanslagen op Israelische burgers...

Suksessen en geklungel

door: Dirk Van den Abeele 1 like
In tegenstelling tot de ondertitel handelt het boek niet alleen over operaties van de Mossad, maar ook van de Shin Bet en van het leger (Aman). Hierbij komen ook meer obscure organisaties aan bod, zoals Caesarea, Sayeret Matkal, de Kameleons, enz. Hun suksessen worden besproken maar ook hun...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook