Schoolpleinmoeders
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 3 4 7 3 20 2 4 1 3

Schoolpleinmoeders

37

Gelezen 39 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 17 Favoriet 0 Recensies 2
Artikelen 1 Spots 3   Topics 0
Ze kunnen hun billen nog niet afvegen, geen veters strikken en amper hun jas aantrekken. Maar zodra ze vier worden is er geen houden meer aan. Of ouders willen of niet: dan gaat hun kleuter naar groep 1. Kinderen weten daar wel raad mee; vaders en moeders vaak iets minder. Hun wereld staat op zijn kop.
In Schoolpleinmoeders loopt Mark van der Werf, beter bekend als ‘Meester Mark’, een jaar lang met hen mee. Met ouders die hun kroost voor het eerst loslaten met een rugzakje, drinkbeker en brooddoosje. En met ‘oude rotten’ die al jarenlang broodjes smeren voor het Paasontbijt en weer en wind trotseren tijdens de Avondvierdaagse.
Ze roddelen en piekeren wat af! Over Cito-scores, krentenbaarden en traktaties. En net als ze een goed gesprek hebben met de juf of meester, rinkelt er een belletje. Het tien-minuten-gesprek is voorbij – tot ziens!
Maar ouders zetten zich ook met hart en ziel in: ze schrobben de klaslokalen, wieden de schooltuin en bakken 33 mini-croissantjes voor het kerstdiner. Schoolpleinmoeders gaat over lief, leed én luizen.

Mark van der Werf maakte na een loopbaan in de journalistiek de overstap naar het onderwijs. Over zijn kortstondige carrièreswitch schreef hij de bestseller 'Meester Mark draait door'. Van dat boek zijn intussen zo’n 15.000 exemplaren verkocht. Daarna verschenen 'Meester Mark vraagt door', 'Meester Mark graaft door', 'Meester Mark rekent het goed' en 'Een dikke tien van Meester Mark'.
+


Genre
Mens & Maatschappij
Mens en maatschappij algemeen
Aantal pagina’s
190
Uitgeverij
Scriptum Books
Eerste editie
05 september 2018
Laatste editie
12 september 2018
ISBN
9789463191197 , 9789463191203


Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door Hebban lezer
Rapporteer deze bijdrage


Recensies (2)

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Schoolpleinmoeders

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken