Advertentie
Schoonheid en schande

Schoonheid en schande

17
Gelezen 22 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 25 Favoriet 1 Recensies 4
Literatuur & Romans Artikelen 1 Lijsten 1   Topics 0

Welke historische familie is oogverblindender, gevaarlijker en beruchter dan de Borgia s? Rome, 15e eeuw, een periode waarin schoonheid en creativiteit gepaard gaat met machtswellust, wreedheid en corruptie. Wanneer Kardinaal Rodrigo Borgia door middel van omkoping benoemd wordt tot paus Alexander VI, gebruikt deze charismatische en doortrapte politicus zijn familie om aan de macht te blijven. Zijn oudste zoon, Cesare, een man met een duizelingwekkend ijzig brein en een nog koudere ziel, is zijn grootste wapen. Zijn dochter Lucrezia, wier naam voor altijd verbonden zal zijn aan vergiftiging, incest en intriges, is zijn belangrijkste troef. Schoonheid en schande, de magistrale nieuwe roman van de schrijfster van De geboorte van Venus, ontdoet zich van de mythen rondom de Borgia s. Het is een indrukwekkende roman die deze verbazingwekkende familie op meeslepende wijze tot leven brengt.

Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
Petra C. van der Eerden
Uitgeverij
A.W. Bruna Uitgevers B.V.
Laatste editie
16 september 2013
ISBN
9789022960202 , 9789044969030
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker

Lezerswaarderingen

5 2 4 9 3 6 2 0 1 0

Artikelen over Schoonheid en schande

Leesclubboek: Schoonheid en schande
03 september 2015 2 reacties
  Meer artikelen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Lezersrecensies (2)

Schoonheid&Schande Sarah Dunant

door: Claar van Lieshout 1 like

Door het boek Schoonheid&Schande werd ik ondergedompeld in de vijftiende eeuw. Toen werd kardinaal Rodrigo Borgia in Rome, omstreden vanwege zijn Spaanse afkomst en zijn betrekkingen tot een jonge vrouw, tot paus Alexander VI uitgeroepen.

 

In Schoonheid&Schande geen ingewikkelde verhandelingen of...


Recensie

door: lente 1 like

De historische romans spreken me meestal erg aan maar in dit boek werd ik een beetje moe van alle politieke intriges, dat had van mij minder gemogen.
Je waant je wel een tijd lang, want 't is een dik boek, in het Italie en vaticaan in de 15e eeuw, op zich boeiend en sarah Dunant schrijft meestal...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook