Schrijven in de Grauwzone
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 3 4 3 3 0 2 0 1 0

Schrijven in de Grauwzone

6

Gelezen 6 Aan het lezen 2 Wil ik lezen 10 Favoriet 0 Recensies 2
Non-fictie Artikelen 1 Lijsten 1   Topics 0

J.M.H. Berckmans is een van de meest oorspronkelijke Nederlandstalige auteurs van de vorige decennia. Tijdens zijn woelige leven werd zijn unieke stem door vele schrijvende collega’s bewonderd. Zijn vaak zelfdestructieve gedrag was zowel een hinderpaal als brandstof voor zijn taalmuziek. In 2008 stierf hij op 54-jarige leeftijd, alleen en in miserabele omstandigheden. Vandaag zijn Berckmans’ boeken verzamelobjecten en werd hijzelf een legende die lezers blijft fascineren. Op basis van vele ongepubliceerde teksten, brieven en gesprekken met familie, vrienden en collega’s reconstrueert biograaf Chris Ceustermans Berckmans’ literaire en existentiële zoektocht. Of hoe een teruggetrokken jongen uit een arme arbeidersfamilie en Italiaans handelsagent in goedkope schoenen de virtuoze vuurspuwer met woorden werd.

+


Genre
Literaire non-fictie
Biografieen literaire auteurs
Uitgeverij
Vrijdag, Uitgeverij
Eerste editie
20 augustus 2018
Laatste editie
31 augustus 2018
ISBN
9789460016585 , 9789460016721


Boekinformatie wijzigen


Recensies (2)

Keuze van de redactie

J.M.H. Berckmans: Wie was hij en wat dreef hem?

door: Nathalie B1 1 reactie 1 like

Naast het samenstellen van de bundel Verhalen uit de Grauwzone schreef ex-journalist en schrijver Chris Ceustermans ook deze biografie van de Vlaamse auteur J.M.H. Berckmans (1953-2008). Na lezing van dit boek besef je dat Berckmans zijn fans had, maar ook zijn tegenstanders. Wat lees je als...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Schrijven in de Grauwzone

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken