Advertentie

Shutdown

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
  Topics 0

De gevolgen van de coronacrisis voor de wereldeconomie

Toen de eerste berichten over Covid-19 naar buiten kwamen, waren de financiële markten meteen op hun hoede. Toch hadden ze nooit de totale economische ineenstorting kunnen voorspellen die zou volgen. Aandelenmarkten stortten in, valuta’s kelderden en investeerders raakten in paniek. Binnen enkele weken kwam de wereldeconomie abrupt tot stilstand en werden honderden miljoenen werkloos. Voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog kromp het hele mondiale economische systeem.

In Shutdown vertelt historicus en econoom Adam Tooze het verhaal van de ineenstorting. In deze diepgaande en soms schokkende analyse onderzoekt hij de huidige situatie en hoe de wereld er na deze ongeëvenaarde crisis uit zal zien.

Over Gecrasht:
'Tooze heeft zich gespecialiseerd in financiële ineenstorting en historische rampen. Ook begrijpt hij de taal van bedrijfsbalansen en staatsschulden goed genoeg om te weten dat hij er spaarzaam mee om moet gaan en het onbegrijpelijke gebrabbel naar elegante taal moet vertalen.' The New York Times

'Dit boek combineert toegankelijke uitleg van complexe financiële concepten met een majestueus verhaal over de voorgeschiedenis en het vernietigende pad van de wereldwijde crisis.' The Guardian

+


Aantal pagina’s
288
Uitgeverij
Spectrum
Eerste editie
09 september 2021
Laatste editie
09 september 2021
ISBN
9789000375400


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partnersReacties op: Shutdown

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken