Advertentie
De slavenring

De slavenring

58
Rank 5513 Gelezen 103 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 36 Favoriet 3 Recensies 4
Junior Lijsten 1 Top25's 1   Topics 0

Het is de eerste eeuw na Christus. De zeventienjarige Folkrad groeit op als zoon van het stamhoofd van de Cananefaten in het Rijnland, dat voor een deel door de Romeinen is bezet. Het is de bedoeling dat Folkrad eens zijn vader zal opvolgen, maar de goden beschikken anders. Door een noodlottige actie roept Folkrad de wraak van de Romeinen af over zijn dorp; de nederzetting van de Cananefaten wordt platgebrand en alle bewoners worden gedood. Folkrad weet op het nippertje aan de slachting te ontkomen. Hij wordt gevangengenomen en meegevoerd naar Italië, waar hij als slaaf wordt verkocht. Na vele omzwervingen komt hij terecht in de villa van heer Lucius in Pompeï. Folkrads meester is niet slecht voor zijn slaven en bij hem ontdekt Folkrad de rijkdom en de kennis van de Romeinen. Lucius’ zoon Marcus gaat heel wat respectlozer met zijn slaven om. Het mooie slavinnetje Chloë helpt Folkrad te vluchten. Terwijl de vulkaan de Vesuvius op de achtergrond steeds dreigender begint te rommelen, probeert Folkrad een nabijgelegen havenstad te bereiken, waar hij een schip hoopt te vinden dat hem terug kan brengen naar het Rijnland. Tijdens zijn vlucht barst de Vesuvius uit. Zouden de bewoners van de villa op tijd zijn ontkomen…?

Genre
Kind & Jeugd
Fictie 10-12 jaar
Fictie kinder- en jeugdboeken algemeen
Uitgeverij
Uitgeverij Lemniscaat B.V.
Laatste editie
31 december 2015
ISBN
9789056374860 , 9789047751076 , 9789463244305 , 9789463244329 , ...
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Recensies

Een slavenring zit om je nek

door: ILE1013 1 like
Als je van geschiedenis houdt,is dit een leuk boek. Het is ook spannend en leerzaam. De hoofdperoon is 17, maar het boek is geschikt voor de onderbouw.

Recensie De slavenring

door: jcdlwvr 1 like
Vroeger was ik al dol op zulk soort boeken. Ik vond dit een heerlijk boek, leest lekker weg en je krijgt zo een (miniem)kijkje in de geschiedenis. Heerlijk!!

Recensie De slavenring

door: Zazou 1 like
Dit boek werd mij aangeraden door Leonoor en hoewel ik geen fan ben van de thrillers van Simone van der Vlugt heb ik "De Amulet" met veel plezier gelezen. Op deze manier ben ik toch ongemerkt aardig wat te weten gekomen over de heksenvervolging rond 1630 en ik ben zéker van plan om méér...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook