Meer dan 4,9 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Simone van der Vlugt

Artikelen 34 Newsroom 4 Spots 26

Simone van der Vlugt (Hoorn, 1966) hoort bij de top van de Nederlandse thrillerauteurs. Ze studeerde Nederlands en Frans aan de lerarenopleiding in Amsterdam. Ze schreef boeken voor kleuters en voor leerlingen van het basisonderwijs. Voor de jeugd schreef ze meer dan tien succesvolle historische romans. Haar thrillerdebuut voor volwassenen, De reünie, verscheen in 2004 bij uitgeverij Anthos. Daarna volgden Schaduwzuster, Het laatste offer, Blauw water, Herfstlied, Op klaarlichte dag  en In mijn dromen. Voor de Maand van het Spannende Boek 2012 schreef ze het geschenkboekje De ooggetuige.

Vanaf 2009 begon Van der Vlugt met het schrijven van historische romans voor volwassenen, onder andere Jacoba, dochter van Holland  en Rode sneeuw in december  (2012). In 2012 sloeg ze een nieuwe weg in met het boek Aan niemand vertellen, de start van een thrillerreeks met rechercheur Lois Elzinga in de hoofdrol. In 2014 verscheen het derde deel: Vraag niet waarom. In 2015 publiceerde ze de historische roman De lege stad, met als decor Rotterdam in de Tweede Wereldoorlog. 

Van Van der Vlugts thrillers werden in totaal twee miljoen exemplaren verkocht. Haar boeken verschenen over de hele wereld, van Duitsland tot China en van Groot-Brittannië tot Australië. Haar werk is meermalen bekroond en genomineerd voor diverse prijzen, waaronder Beste thrillerdebuut Crimezone, de NS Publieksprijs, de Crimezone Award en De Gouden Strop. Voor Blauw water ontving ze in 2015 een Gouden Boek, een CPNB-prijs voor de verkoop van meer dan 250.000 exemplaren. 

Seriepersonage: Lois Elzinga

1. Aan niemand vertellen (2012) 
2. Morgen ben ik weer thuis (2013) 
3. Vraag niet waarom (2014)

Laatste bewerking door Aimee van Tienoven op 05/02/2020
Rapporteer deze bijdrage aan de redactie

Nieuwste boek

Door lezers

De Luisterboekhoek / Marieke luisterde: In mijn dromen - Simone van der Vlugt
17 juli 2021 1 reactie
Fabulous Feelgood! / Alfabet lezen met de G
09 april 2021 26 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken