Meer dan 4,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Sontag
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 4 4 7 3 2 2 0 1 0

Sontag

13

Gelezen 16 Aan het lezen 3 Wil ik lezen 49 Favoriet 3 Recensies 2
Non-fictie Artikelen 2 Newsroom 1   Topics 0

Geen schrijver was zo typerend voor de Amerikaanse twintigste eeuw als de gemythologiseerde en onbegrepen, gelauwerde en neergesabelde Susan Sontag (1933-2004). Geen schrijver behandelde zo veel verschillende werelden – Sontag schreef romans, films, dagboeken en essays over kunst en camp, porno en politiek, feminisme en homoseksualiteit, faam en stijl, fascisme en communisme. Geen serieuze schrijver hield er zoveel bijzondere geliefden op na.
Benjamin Moser vertelt de verhalen van deze intellectueel en onderzoekt het werk waarop haar reputatie berustte. Hij laat de kwellende onzekerheid zien die achter het publieke masker schuilging: de verbroken relaties, de worsteling met haar seksualiteit, wat haar schrijven tot leven wekte en wat het aan het wankelen bracht.

+


Genre
Literaire non-fictie
Literaire non-fictie algemeen
Vertaald door
Lidwien Biekmann en Koos Mebius
Aantal pagina’s
816
Uitgeverij
De Arbeiderspers
Eerste editie
17 september 2019
Laatste editie
12 september 2019
ISBN
9789029539784 , 9789029539791


Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door Marina
Rapporteer deze bijdrage


Recensies (2)

Keuze van de redactie

Susan Sontag achter 'Susan Sontag'

door: Marina 3 reacties 1 like

Benjamin Moser had net zijn veelgeprezen biografie van Clarice Lispector afgerond, toen David Rieff hem aanzocht om de geautoriseerde biografie van zijn moeder te schrijven. Hij kreeg de vrije hand om Susan Sontags persoonlijke archief in te kijken: haar dagboeken, mails en foto’s. Hij las al haar...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Sontag

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken