Advertentie
Spel na Bevrijding

Spel na Bevrijding

0
Gelezen 1 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Literatuur & Romans   Topics 0
‘Spel na Bevrijding’ is een intrigerende roman over ‘vrijheid’ in het Nederland tijdens het eerste jaar na de bevrijding.
Vrijheid. Werd die inderdaad gevoeld? Door iedereen? En hoe dan? Als een bevrijding van dictatuur, van een ‘spel’ van achterdocht en manipulatie? Of als herwonnen ‘speelruimte’ waar ieder weer zijn eigen gang kon gaan? En dus enkel als een verschuiving van datzelfde ‘spel’ naar een andere arena met andere machtsfactoren, waardoor vrij ademen voor velen even moeilijk bleef als voorheen?
En wat als je echt alles kwijt was geraakt? Je huis, je gezin, je bestaan? Was er dan nog wel iets de moeite waard om voor door te ademen?
Dit meeslepende verhaal vertelt over gewone mensen, die vijf jaar van hun leven in rook zagen opgaan. Het vertelt over hun pogingen dat leven weer op gang te brengen. Bij een aantal gaat het mis en groeit het besef, dat vrijheid hetzelfde punt aan de horizon is, als waar de regenboog de aarde raakt. Ze voelen zich gevangen te midden van schijnheiligheid en schijngeborgenheid. Sommigen zitten daadwerkelijk vast omdat het land een rekening met hen te vereffenen heeft. Maar er zijn er ook die elk glorend kiertje weten te gebruiken en een nieuwe toekomst voor zich zien weggelegd.
Genre
Literatuur & Romans
Historische roman (populair)
Aantal pagina’s
464
Uitgeverij
Bravo Donkeyman
Laatste editie
16 april 2020
ISBN
9789090327327
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic