Advertentie

Stellige essays

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
Denken is gemakkelijk. Voor je het weet doe je het. Nadenken is een stuk ingewikkelder. Om goed na te kunnen denken moet je immers eerst weet hebben van de dingen om je heen. De inhoud van ons nadenken moet, als het goed is, in overeenstemming zijn met de wereld waarin wij ons bevinden. Het moet kloppen. Het moeilijke van nadenken zit hem in wat er ná nadenken komt: kun je oprecht zeggen dat je het weet of is het voorlopig je beste poging tot meningsvorming? Wat doe je met wat je weet? Worden jij en de wereld er beter van? Je mag het hopen…

In dit boek met korte filosofische essays geeft de schrijver invulling aan zijn overtuiging dat het niet helpt om te twijfelen. Er zijn filosofen die twijfel nuttig vinden omdat je daardoor zeker weet dat je niets weet. Wat heb je aan niets weten in het alledaagse leven? Het is toch wel handig om iets te weten dat op zijn minst lijkt te kloppen en waarachtig is. Als je een stap in de richting van de waarheid wil maken, is stelling nemen beter dan twijfelen. Dat is de boodschap van dit boek. Het nodigt je uit de dialoog aan te gaan en ook stelling te nemen. Al is er alle reden om te twijfelen.
+


Genre
Korte verhalen , Literaire non-fictie
Gebundelde literaire columns
Aantal pagina’s
111
Uitgeverij
Brave New Books
Eerste editie
26 mei 2021
Laatste editie
26 mei 2021
ISBN
9789464352979


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partnersReacties op: Stellige essays

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken