Advertentie
Stemmen uit zee

Stemmen uit zee

13
Gelezen 15 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 11 Favoriet 1 Recensies 2
Literatuur & Romans Top25's 3   Topics 0
Als Jan van Riebeeck naar de Kaap komt om voor de VOC een nederzetting op te zetten, kan alleen een tienjarig Khoi-meisje voor hem tolken. Vol van haar charme maakt hij de kleine Krotoa het kindermeisje van zijn kinderen en zij groeit als Eva in het Hollandse gezin op. Als zij jaren later van de in de Kaap gestrande Deense chirurgijn Peter Havgard een dochtertje krijgt, is het de eerste halfbloed van de Kaap. Het zwarte en witte bloed dat in Pieternella samenkomt bepaalt haar lot.
Sleigh tekent in een reeks grootse verhalen hoe zeven mannen van dichtbij en van veraf een rol spelen in Pieternella's leven en haar sporen in de geschiedenis achterlaten. Zij is de spil in een genadeloos verhaal van haat en hoop, liefde en verlangen, frustratie en overleven. Het ruwe Khoi-verhaal van Eva's verarmde oom, die haar volgens de rituelen van zijn stam wil opvoeden, geeft een beeld van de oorspronkelijke bevolking.
Het getob van de jonge fiscaal die net afgestudeerd in Leiden in de Kaap moet rechtspreken, tekent de dilemma's van deze goedbedoelende man, die tussen zwart en wit gevangen geen andere mogelijkheid ziet dan er een dubbele rechtspraak op na te houden. Doordat alle verhalen op historische feiten zijn gebaseerd krijgen ze een intimiteit die je zee en land, vuil en dood bijna doen ruiken.
Het verhaal strekt breed en ver: over drie oceanen, drie continenten en vele eilanden. En overal klinken de stemmen uit zee in door.

Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
Riet de Jong-Goossens
Uitgeverij
Nieuw Amsterdam
Laatste editie
12 februari 2013
ISBN
9789021480138 , 9789021480251 , 9789046814178 , 9789046815007
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Lezersrecensies (2)

'...eilanden, afgezonderd in een lege zee'

door: Geertje Otten 1 reactie 1 like
Met Stemmen uit zee heeft Dan Sleigh een indrukwekkende roman geschreven. Niet een roman om zomaar even weg te lezen: nee, daarvoor is het verhaal te groots en te veelomvattend. Er wordt nogal wat van de lezer gevraagd, maar wie geduld kan opbrengen en wie beschikt over een behoorlijke portie...

Recensie Stemmen uit zee

door: Arcadia 1 like
Hey, ben ik de eerste ? Maar het is zo'n mooi boek... Sla het eerste hoofdstuk over zo snel je durft , anders leg je het mss weg en mis je een prachtig verhaal. En een deel van je/de geschiedenis

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook