Stoïcijns leven
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 0 4 2 3 0 2 0 1 0

Stoïcijns leven

2

Gelezen 2 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 18 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie Newsroom 2   Topics 0
Wat kunnen de levensverhalen van de stoïcijnen ons leren over geluk, succes, veerkracht en innerlijke waarden?
Bijna 2.300 jaar geleden richtte een geruïneerde koopman genaamd Zeno een school op in Athene. Het stoïcisme, de filosofische stroming die daar ontstond, heeft een nieuw publiek gevonden onder degenen die op zoek zijn naar grootsheid; van atleten tot politici en iedereen daartussenin. Geen wonder: net als in de chaos van het Romeinse Rijk is het vandaag de dag even urgent om zelfbeheersing, deugdzaamheid en onverschilligheid voor datgene waarover we geen controle hebben te omarmen.
In Stoïcijns leven presenteren Holiday en Hanselman de fascinerende levens van de mannen en vrouwen die ernaar streefden te leven volgens de tijdloze stoïcijnse waarden. Aan de hand van hun worstelingen en successen worden de klassieke, krachtige lessen afgestoft. De biografieën, van Epictetus tot Marcus Aurelius, zijn niet alleen bedoeld als geschiedenislessen, maar vooral om de lezer te helpen filosofie in hun eigen leven toe te passen. Het boek is een schatkist aan waardevolle inzichten en verhalen, dat keer op keer kan worden gelezen door iedereen die op zoek is naar inspiratie uit het verleden.
+


Genre
Gezondheid & Psychologie
Psychologie algemeen
Aantal pagina’s
320
Uitgeverij
Lev.
Eerste editie
16 maart 2021
Laatste editie
16 maart 2021
ISBN
9789400513723 , 9789044932713


Boekinformatie wijzigenReacties op: Stoïcijns leven

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken