Advertentie
Tachtig jaar op deze aardbol

Tachtig jaar op deze aardbol

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
Anton Ferdinand Doorn werd in 1931 geboren aan de Aalsmeerweg in Amsterdam-West. Aan het eind van de Tweede Wereldoorlog, na de ontberingen van de Hongerwinter in 1944-1945, vertrekt de dan 14-jarige Ton vanuit Amsterdam naar Twente, waar hij gedurende vier weken als oogsthulp wordt ondergebracht bij een boerengezin in Almelo. Vier weken waarin hij zijn eerste stappen zet voor wat later zijn definitief verblijf op het Twentse platteland zou worden. In Twente ontdekte hij niet alleen zijn passie voor het boerenleven, maar bovenal ontmoette hij daar zijn grote liefde Riek. Dit is zijn verhaal.

Ton Doorn draagt de natuur een warm hart toe, daarom zal de gehele opbrengst van de boekverkoop gedoneerd worden aan Natuurmonumenten. De boerderij Het Markslag waar Ton woont, dateert van begin 17e eeuw en ligt nabij het Witte Veen. Vroeger was dit onherbergzame natuurgebied, gelegen op de grens van Duitsland en Buurse, een belangrijke route voor smokkelaars. De controlebeambten (commiezen) hadden in Het Markslag een eigen kamertje waar ze na hun surveillance sliepen. Om deze cultuurhistorische informatie te behouden gaat Natuurmonumenten met de opbrengst een informatiepaneel maken.
Genre
Geschiedenis & Politiek
Historische biografieen
Aantal pagina’s
104
Uitgeverij
Brave New Books
Laatste editie
14 juli 2016
ISBN
9789402148473
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic