Advertentie
Tanja

Tanja

7
Gelezen 7 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 4 Favoriet 0 Recensies 2
Non-fictie   Topics 0
Juli 2007. Bij een aanval op een FARC-kamp in de Colombiaanse jungle worden twee schriften gevonden. Ze blijken het dagboek van een jonge Nederlandse guerrillera te zijn – Tanja Nijmeijer. Het is wereldnieuws: de FARC wordt als een terroristische organisatie beschouwd; hun aanslagen en ontvoeringen zijn berucht.

Wie is Tanja? Hoe is zij in contact gekomen met de guerrilla in Colombia? Wat beweegt haar? En wat maakt ze mee in die bloedige oorlog ver van Nederland?

León Valencia en Liduine Zumpolle reconstrueren Tanja’s leven, in verhaalvorm. Ze volgen haar vanaf de tijd dat zij als student in een Gronings kraakpand ging wonen tot op heden, voorjaar 2010, nu ze al jaren bij de Colombiaanse FARC is aangesloten. De auteurs baseren zich op het dagboek, op vele interviews en uitgebreide research én op hun eigen kennis, ervaring en inlevingsvermogen. Hun verhaal geeft niet alleen een beeld van Tanja’s leven, maar toont ook de harde en vaak onthutsende werkelijkheid van deze guerrillabeweging.

León Valencia heeft jarenlang als guerrillero in Colombia gevochten, maar het is hem gelukt terug te keren in de normale maatschappij. Hij werkt nu als onafhankelijk onderzoeker en politiek commentator in Bogotá en heeft diverse boeken geschreven.

Liduine Zumpolle zet zich sinds de jaren zestig in voor de mensenrechten in Zuid-Amerika. Zij werkte lange tijd voor Pax Christi Nederland en is vanaf 2007 internationaal vertegenwoordiger van de organisatie Manos por la Paz, die zich inzet voor demobilisatie van guerrillastrijders vanuit de gevangenissen van Colombia.
Genre
Literaire non-fictie
Literaire non-fictie algemeen
Uitgeverij
Sijthoff
Laatste editie
21 oktober 2011
ISBN
9789021803302 , 9789021806150 , 9789021861647
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Recensies

wel aardig

door: Inge Otter-helder 1 like
Het verhaal van de Nederlandse Tanja , die zich aansluit bij Farc in Colombia. Wie heeft het niet in de media vernomen de afgelopen jaren. Het boek word voorgedragen als het dagboek van Tanja , min of meer . Nou dat is het niet helemaal. Het is meer een informatief verhaal over hoe het in elkaar...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook