9789048864522_11431
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 7 4 11 3 1 2 0 1 0

Terug naar Insulinde

19

Rank 683 Gelezen 20 Aan het lezen 7 Wil ik lezen 91 Favoriet 1 Recensies 4
Literatuur & Romans Lijsten 1   Topics 0

Mary wordt in 1925 geboren op Java in een familie die al decennia in Nederlands-Indië woont. Haar opa zit in de raad van Indië, haar vader werkt er als ingenieur voor Verkeer en Waterstaat. Als tropenkind dat gewend is aan de privileges van het koloniale leven, leidt ze enerzijds een prinsessenbestaan met bediendes, en beleeft ze anderzijds spannende avonturen in de jungle. Maar dan laat haar moeder haar vanwege een ingebeelde ziekte in de steek en scheiden haar ouders. Achtergelaten bij haar tante die de directrice is van een school voor inheemse meisjes, voelt ze zich alleen en ontheemd. Als ze dan ook nog wordt weggerukt uit haar geliefde Indië, en naar Nederland moet, wil ze maar één ding: terug naar haar thuisland waar haar gelukkige kinderjaren liggen.

Eenmaal terug in de kolonie komt ze er langzaam achter dat het land van haar jeugd niet meer bestaat. Als Nederland de oorlog verklaart aan Japan heeft de inmiddels zestienjarige Mary nog de hoogmoed te denken dat ze deze oorlog gemakkelijk winnen. Het ongeloof is dan ook groot als de Koreaanse en Japanse militairen als een zwerm sprinkhanen hun villawijk belaagt. Het betekent het begin van jaren internering, van kamp naar kamp, waarin Mary in korte tijd volwassen wordt en ervoor moet zorgen dat ze haar moeder en zusjes in leven houdt. Langzaam begint tot haar door te dringen, dat er geen 'goede' kant is aan deze oorlog, en dat enkel medemenselijkheid nog bepaalt wie waarde heeft en welke strijd er gevoerd moet worden.

+


Genre
Literatuur & Romans
Historische roman (populair)
Aantal pagina’s
320
Uitgeverij
Hollands Diep
Eerste editie
03 mei 2022
Laatste editie
23 augustus 2022
ISBN
9789048864522 , 9789048864539


Boekinformatie wijzigen


Recensies (4)

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Terug naar Insulinde

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken