Advertentie
The Balance of Power - A Cold War Adventure

The Balance of Power - A Cold War Adventure

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
De strip vertelt het relaas van de zogenoemde ‘Koude oorlog’. Deze periode begon na de tweede wereldoorlog toen de spanning tussen Oost (Sovjet-Unie) en West (Geallieerden) heel sterk opliep. Het verhaal vangt aan met de ‘stunt’ van de jonge Duitse piloot Matthias Rust die in 1987 totaal onverwacht met zijn sportvliegtuig een landing maakte op het Rode Plein in Moskou. In een flash-back verneemt de lezer hoe Duitsland en de hoofdstad Berlijn in 1945 in twee aparte gebieden wordt verdeeld. Ook de blokkade van Berlijn door de Sovjets in 1948 en de daaropvolgende luchtbrug om West-Berlijn te bevoorraden komt in beeld. Het ganse verhaal wordt nu doorspekt met een liefdesverhaal tussen twee jonge mensen: Eén ervan was een toevallige getuige van de landing van Rust. Deze Amerikaanse student heeft foto’s gemaakt van het opzienbarende gebeuren en na contact met de Amerikaanse Ambassade en de kennismaking met een Oost-Duitse studente volgt een hele reeks spannende gebeurtenissen elkaar op.
Opnieuw door middel van flash-backs wordt de lezer getuige van de ‘mijlpalen’ in de geschiedenis van de Koude Oorlog: de oorlog in Korea, het incident met de U-2,de bouw van de muur in Berlijn, de ontsnappingspogingen van de Oost-Berlijners, de Cuba-crisis, de Vietnam-oorlog, de ruimte-wedloop tussen Rusland en Amerika en uiteindelijk de val van de Berlijnse muur in 1989. Het verhaal eindigt met een happy-end voor het verliefde studenten-koppel.
.....
Engelse versie van 'Het bedreigde evenwicht' uitgegeven door Die Keure.
.....
Het album en de originele platen worden tentoongesteld in het Navo-hoofdkwartier Léopold III Laan, 1110 Brussel. Curator van de tentoonstelling is Hervé Claeys.

Genre
Literaire non-fictie , Reizen & Talen
Reisverhalen
Aantal pagina’s
46
Uitgeverij
Hervé Claeys
Laatste editie
06 november 2019
ISBN
9789463965422
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic