Het begin van alles
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 4 4 2 3 4 2 0 1 0
Volkskrant:

Het begin van alles

10

Gelezen 9 Aan het lezen 18 Wil ik lezen 98 Favoriet 2 Recensies 1
Non-fictie Newsroom 1 Lijsten 1   Topics 0

Het begin van alles is een revolutionaire herziening van de geschiedenis van de mensheid. Het neemt je mee op een duizelingwekkende en meeslepende rit die 30.000 jaar en de hele planeet omspant.

Antropoloog David Graeber en archeoloog David Wengrow tonen aan dat het gangbare verhaal over het ontstaan van de mensheid - denk aan de boeken van Steven Pinker, Jared Diamond en Yuval Noah Harari - niet klopt. Ze beschrijven prehistorische megasteden, onontdekte matriarchaten, landbouwweigeraars en andere verrassende samenlevingen die ons huidige beeld van de geschiedenis onherroepelijk doen kantelen.

Deze internationale bestseller rekent definitief af met oude beperkende mythen die ons wereldbeeld tekortdoen. De geschiedenis laat zien dat ongelijkheid en discriminatie niet ingebakken hoeven te zitten in een complexe samenleving. Als we dit idee loslaten, kunnen we met meer inventiviteit en daadkracht onze huidige samenleving inrichten. Het is hoog tijd voor een nieuwe blik op de mensheid.

+


Genre
Literaire non-fictie
Literaire non-fictie algemeen
Aantal pagina’s
672
Uitgeverij
Maven Publishing
Eerste editie
31 maart 2022
Laatste editie
31 maart 2022
ISBN
9789493213265


Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door Jokie
Rapporteer deze bijdrage


Recensies (1)

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Het begin van alles

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken