Meer dan 4,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
The Philosophy of Modern Song
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 1 4 0 3 1 2 0 1 0

The Philosophy of Modern Song

2

Gelezen 2 Aan het lezen 2 Wil ik lezen 10 Favoriet 0 Recensies 1
Non-fictie   Topics 0

Voor het eerst sinds Chronicles, Volume 1 (2004) en het winnen van de Nobelprijs voor de Literatuur in 2016 won komt Bob Dylan met een boek met nieuw materiaal. In The Philosophy of Modern Song geeft Dylan een masterclass over de kunst van songwriting.

In meer dan 60 hoofdstukken verdiept hij zich in de muziek van anderen – van componist Stephen Foster tot new-wave-icoon Elvis Costello en van countryzanger Hank Williams tot singer-songwriter en burgerrechtenactivist Nina Simone. Hij analyseert wat hij de valstrik van eenvoudige rijm noemt, toont aan hoe het toevoegen van een enkele lettergreep een nummer kan ruïneren en licht zelfs de relatie tussen bluegrass en heavy metal toe. De essays zijn geschreven in Dylans unieke proza. Ze zijn levendig en mysterieus, aangrijpend en diepgaand, en vaak ook hilarisch. En hoewel ze ogenschijnlijk over de muziek gaan, zijn het tegelijkertijd bespiegelingen over het leven. The Philosophy of Modern Song bevat daarnaast een weloverwogen selectie van meer dan 150 foto’s en een reeks droomachtige overdenkingen die het geheel tot een waar heldendicht maken en bijdragen aan het tijdloze karakter van het werk.

Met het uitbrengen van zijn fenomenale album Rough and Rowdy Ways werd Dylan de eerste artiest die sinds 1960 elk decennium met een album in de Billboard Top 40 heeft gestaan. The Philosophy of Modern Song bevat veel van wat hij in al die jaren heeft geleerd over muziek. Zoals altijd levert Dylan ook ditmaal weer een monumentale artistieke prestatie. Hét cadeau voor muziekliefhebbers en Dylan-fans.

+


Genre
Literaire non-fictie
Literaire non-fictie algemeen
Aantal pagina’s
344
Uitgeverij
Unieboek | Het Spectrum
Eerste editie
08 november 2022
Laatste editie
01 november 2022
ISBN
9781451648706 , 9789000384013


Boekinformatie wijzigen


Recensies (1)

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: The Philosophy of Modern Song

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.