Advertentie

Tiendaagse tandem toertocht

1

Gelezen 2 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 2 Favoriet 1 Recensies 1
Non-fictie   Topics 0
De Weser-Radweg
Op een tandem fietsen met iemand achterop die nauwelijks ziet, vergt de nodige oefening wat betreft op- en afstappen, obstakels, bochten nemen, stijgen en dalen en tot stilstand komen.
Tien jaar geleden reden classicus Wout de Lange en neerlandicus Klaas van Vlaanderen op een tandem naar Rome (2044 KM, op een tandem naar Rome). Hun tweede tocht voerde hen via Hamburg naar Dresden (Op de tandem op zoek naar het IJzeren Gordijn, tussen de twee Duitslanden).
Met deze derde, 600 km lange reis wordt de voorgenomen trilogie afgerond. Vertrekpunt is Kassel, de stad van de Documenta, en vandaar langs de Weser noordwaarts naar Cuxhaven. Het aardige van de route is dat je door plaatsen komt als Hamelen en Bremen, die beroemd zijn geworden door sprookjes van de gebroeders Grimm. Maar ook beleef je de mooie sage over Porta Westfalica mee.
Wout de Lange (foto rechts) geboren in 1945 was na zijn gymnasiumopleiding aan het Aloysius College in Den Haag en na zijn studie Klassieke Talen in Leiden leraar Latijn en Grieks aan het Casimir in Amstelveen.
Daar raakte hij bevriend met Klaas van Vlaanderen (foto links), leraar Nederlands, die wegens een snel afnemend gezichtsvermogen geen les meer kon geven.
+


Genre
Literaire non-fictie , Reizen & Talen
Reisverhalen
Uitgeverij
Elmar B.V., Uitgeverij
Eerste editie
16 januari 2020
Laatste editie
16 januari 2020
ISBN
9789038927282


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners


Recensies (1)

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Tiendaagse tandem toertocht

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken