Advertentie
Time-out

Time-out

1
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 2 Favoriet 0 Recensies 0
Literatuur & Romans   Topics 0
In het katholieke en behoudsgezinde Vlaanderen waarin de hoofdfiguur (°1953) opgroeit, is weinig ruimte voor individuele ontplooiing en vrijheid. Wet, Godsdienst en Traditie hebben het voor het zeggen. Zijn grootvader is getekend door de Eerste Wereldoorlog waarin hij tegen de Duitse bezetter heeft gevochten. De jeugd van zijn vader en diens oudere broer is voor altijd verbonden met de Tweede Wereldoorlog. De ik-figuur wordt volwassen in een tijd waarin de Koude Oorlog in schril contrast staat met de vrijheidsdrang van een jonge generatie, die tot de revolte van mei ’68 zal leiden. Er waait een revolutionaire wind door de westerse wereld, die niet alleen voor vrijheid en seksuele ontvoogding zorgt, maar die ook een schijnbaar onuitputtelijke bron van creativiteit en vernieuwing lijkt. De illusie blijft echter niet duren.
Als volwassene ziet de hoofdfiguur al de verworvenheden uit zijn jeugd opnieuw verdwijnen onder druk van de politieke correctheid, die zich als een virus over de westerse wereld verspreidt en de poort wagenwijd openzet voor de demonen van vroeger: Wet, Godsdienst en Traditie. Is de strijd voor persoonlijke vrijheid en kritisch denken voor niets geweest?
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
338
Uitgeverij
Brave New Books
Laatste editie
19 april 2019
ISBN
9789402190618
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 24,99
E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic