Advertentie
Tirana

Tirana

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
  Topics 0
Bruisende metropool

Tirana is ideaal voor een stedentrip. Overnachtingen en maaltijden zijn goed en goedkoop, de bewoners meer dan gastvrij.
De stad heeft zich in relatief korte tijd ontwikkeld van een geïsoleerde en saaie Europese hoofdstad tot een bruisende metropool. Tirana heeft een centrum met een Ottomaanse moskee en kleurrijke klassieke panden rondom. De binnenstad heeft een Italiaanse uitstraling, met terrassen, parken, levendige markten en winkeltjes.
De brede en met schaduwrijke platanen omzoomde Martelaren van de Natie Boulevard die dwars door de stad loopt biedt een kennismaking met Italiaanse, communistische en moderne architectuur. In het zuiden van de stad is de voormalige hermetisch afgesloten woonwijk voor leden van de communistische partij Blloku een nieuw uitgaanscentrum geworden.
Tirana heeft enkele goede musea en een rijk cultureel leven en ligt in een schitterende omgeving met bergen en meren en middeleeuwse forten.
Genre
Reizen & Talen
Aantal pagina’s
96
Uitgeverij
Odyssee: kies & reis
Laatste editie
04 oktober 2019
ISBN
9789461230454
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 20,50
E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic