Meer dan 4,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Toen ik klein was, was ik niet bang
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 1 4 6 3 5 2 1 1 0

Toen ik klein was, was ik niet bang

13

Gelezen 15 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 12 Favoriet 0 Recensies 2
Literatuur & Romans   Topics 0
Maak kennis met Gush, de 10-jarige Gershwin Bonevacia die opgroeit in Rotterdam-Zuid. Hij is rebels en onbevangen, ondanks dat hij het thuis niet breed heeft, moeilijk meekomt op school en worstelt met dyslectie en racisme. Maar Gush is niet bang.

Achteraf vraagt Gershwin zich af: Gush, waarom was je niet bang?

In Toen ik klein was, was ik niet bang gaat Gershwin Bonevacia in dialoog met zijn 10-jarige ik middels een reeks zelfportretten en een veelheid aan herinneringen over zijn worsteling met dyslectie, migratie, onveilig opgroeien en zijn droom om ooit astronaut te worden. Een diepgravend onderzoek naar familiebanden, onverwerkte trauma’s, vergeten geschiedenis en kind-zijn. Toen ik klein was, was ik niet bang is een ode aan zijn jonge onbevreesde ik en een verwoede poging om die weer meer onderdeel van Gershwin Bonevacia te maken.

Gershwin Bonevacia (1992) is dichter, schrijver en spoken-word-artiest. Sinds 2019 is hij Stadsdichter van Amsterdam. In september verschijnt zijn vertaling van het kinderboek Change Sings van de Amerikaanse spoken-word-artiest Amanda Gorman.

+


Genre
Poëzie
Poezie
Uitgeverij
Das Mag Uitgeverij B.V.
Eerste editie
08 april 2020
Laatste editie
25 augustus 2021
ISBN
9789493168329 , 9789493248304


Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door mjvanholsteijn
Rapporteer deze bijdrage


Recensies (2)

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Toen ik klein was, was ik niet bang

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken