Advertentie

Toevalstreffers

1

Rank 4992 Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
Iedereen kent wel een verhaal over een ongelooflijk toevallige samenloop van omstandigheden. We realiseren ons echter maar zelden hoe groot de rol van het toeval in ons leven eigenlijk is.
Dagelijks vinden in onze directe omgeving allerlei bizarre, onverklaarbare toevalstreffers plaats. Bij een nadere beschouwing hiervan ligt één vraag voor de hand: heeft 'toeval' af en toe een hogere betekenis?

Toevalstreffers is gebaseerd op een tv-programma waarin Phillip Schofield, ene van de belangrijkste Engelse onderzoekers van 'onverklaarbare gebeurtenissen', ruim honderd gevallen van toeval onderzoekt waarmee meer aan de hand lijkt te zijn. Het meisje dat alleen van links naar rechts kon schrijven totdat ze een klap op haar hoofd kreeg; de man die zeven keer door de bliksem getroffen werd; vele meldingen van kikkers en andere reptielen die uit de lucht regenden; een beschrijving van de zinkende Titanic veertien jaar voordat dit gebeurde...

Toevalstreffers biedt door zijn vele verhalen en voorbeelden een bijzonder onthullende blik op de buitengewone gebeurtenissen die ons leven beïnvloeden.
+


Genre
Non-fictie
Vertaald door
Pieter Verhulst
Aantal pagina’s
207
Uitgeverij
Van Reemst
Eerste editie
01 januari 1996
ISBN
9041005390


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners

Advertentie


Reacties op: Toevalstreffers

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.