Meer dan 4,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Uit het leven van een Dwangarbeider
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 0 4 0 3 0 2 0 1 0

Uit het leven van een dwangarbeider

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 1 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
Het boek Uit het leven van een dwangarbeider vertelt het verhaal van dwangarbeiders uit Oud-Beijerland. Over dit onderwerp is weinig bekend en geschreven. Dit boek voorziet in een leemte in de lokale geschiedbeschrijving. In het eerste deel volgen we aan de hand van een dagboek het leven van een van hen in Berlijn. In het tweede deel worden komen de ontberingen van anderen aan bod. Samen vertellen zij de dramatische geschiedenis van het leven in dwangarbeid.

Leen van Driel (Oud-Beijerland, 1948) raakte gedurende zijn werk in het onderwijs steeds meer geboeid door de vraag hoe mensen leren en zich ontwikkelen. In het kader van zijn eigen vorming voltooide hij naast zijn werk universitaire studies in theologie en sociale wetenschappen. In zijn proefschrift onderzocht en beschreef hij de professionalisering van docenten in de dagelijkse praktijk in de school. Daarnaast was hij als bestuurder en commissaris betrokken bij lokale Rabobanken. Dit alles vormde een goede basis om na zijn pensionering genealogisch en historisch onderzoek te doen naar zijn familie en dorpsgemeenschap. Dat resulteerde onder andere in het boek Als oorlog een dorp overvalt (2021). Dit is een uitgave samen met de Historische Vereniging Oud-Beijerland. Hierin wordt aan de hand van ooggetuigenverslagen het verhaal verteld van het verloop van de oorlog in zijn geboortedorp.
+


Genre
Geschiedenis & Politiek
Geschiedenis algemeen
Aantal pagina’s
240
Uitgeverij
Aspekt B.V., Uitgeverij
Eerste editie
20 maart 2023
Laatste editie
20 maart 2023
ISBN
9789464629279


Boekinformatie wijzigenReacties op: Uit het leven van een dwangarbeider

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.