Advertentie
Utrecht, mijn stad, mijn muze

Utrecht, mijn stad, mijn muze

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
  Topics 0
UTRECHT, MIJN STAD, MIJN MUZE

Auteurs: Willem Hendrik Gispen en Jeroen Hermkens;

Twee levens en twee uitdrukkingswijzen over één stad. Voor beiden betekent Utrecht inspiratie en creativiteit. In dit boek reageert niet de een op de ander, niet het woord op het beeld of het beeld op het woord. Het zijn in feite twee niet-synchrone wandelingen door dezelfde stad. Zij geven elk op hun eigen wijze expressie aan de stad die hen als gegoten zit: Utrecht.

Willem Hendrik Gispen (1943), van huis uit neurowetenschapper, was rector magnificus van de Universiteit Utrecht.
Hij is als honorair consul verbonden aan het Descartes Centrum voor Wetenschapsgeschiedenis en Wetenschapsfilosofie aan diezelfde universiteit. Veel van zijn publicaties zijn geïnspireerd door Utrecht, als stad en als decor voor cultuur en reflectie.
Hij is een liefhebber van de natuur en rekent vogels tot zijn vrienden. Van zijn hand verscheen ook Het geluk van de ijsvogel en Het Afrika van de ijsvogel.

Jeroen Hermkens (1960) volgde zijn opleiding aan de Kunstacademie in Utrecht en Atelier Champfleury in Parijs.
Hij is vooral bekend van zijn stadsgezichten.
In de loop der jaren verscheen er een indrukwekkende serie litho’s en schilderijen van steden over de hele wereld. Van Tokyo tot New York, van Jemen tot Noorwegen.
De laatste jaren heeft hij voor baggeraar van Oord een collectie geschilderd van al hun verschillende werkzaamheden over de wereld. Maar ook portretten en het naakt komen in zijn werk naar voren. In de zomer van 2014 hing er een selectie van zijn naakten in het Centraal Museum in Utrecht.

Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
95
Uitgeverij
Bekking & Blitz uitgevers bv
Laatste editie
18 december 2019
ISBN
9789061095545
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic