Advertentie
Van Arena naar Witte Huis

Van Arena naar Witte Huis

1
Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
Op bezoek bij de kandidaten

In het voetspoor van Willem Post gaat u op politiek avontuur door het Amerikaanse platteland. Een fascinerende reis van het beroemde Madison county in Iowa tot de Green Mountains in New Hampshire.

U ontmoet de Democratische presidentskandidaten en bent te gast op een Trump rally in Minneapolis. Ook hun aanhangers komen aan het woord.
U krijgt 'van binnenuit' kennis van het unieke Amerikaanse verkiezings­spektakel. Ondanks de invloed van het grote geld is er nog steeds een levendige democratische traditie in het machtigste land ter wereld. Post is verwonderd en schrijft met lichte ironie.

Willem Post: 'Ik heb geprobeerd zo objectief mogelijk waar te nemen.
Dit politieke reisboek vol verkiezingsverhalen draagt hopelijk bij aan meer kennis over de Amerikaanse presidentsverkiezingen, die voor buitenstaanders veelal een raadsel zijn. Wie het beeld vanuit hier scherp probeert te stellen, ziet weliswaar overeenkomsten, maar ontdekt toch ook een andere politieke cultuur. En wie dus echt dit wonderlijke land wil begrijpen, moet het aloude "democratische experiment" aan den lijve ondervinden. Op reis dus!'

Willem Post is als Amerika-deskundige verbonden aan Instituut Clingendael. Als veel gevraagd media-commentator publiceerde hij de afgelopen jaren in onder meer NRC Handelsblad, de Internationale Spectator en de Belgische krant De Morgen. Voor radio en televisie was hij actief voor onder andere Goedemorgen Nederland, Nieuwsuur, RTL Late Night, M, Tijd voor Max, Nieuwsweekend en Een Vandaag. Willem Post schreef vanaf 1991 15 boeken over de Verenigde Staten en publiceerde in 2019 met Ton Wienbelt het Holland-Amerika Magazine.
Genre
Geschiedenis & Politiek
Politieke geschiedenis en geschiedenis van de internationale betrekkingen
Aantal pagina’s
160
Uitgeverij
Studio 92 a
Laatste editie
02 maart 2020
ISBN
9789082783032
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic