Advertentie
Van Rode Plein naar Chinese Muur

Van Rode Plein naar Chinese Muur

6
Gelezen 6 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 3 Favoriet 0 Recensies 2
Top25's 1   Topics 0
In 'Van Rode Plein naar Chinese Muur' reis je met Lex Niekel van Moskou naar
Beijing over ongetwijfeld een van de mooiste, langste, afwisselendste en interessantste spoor banen ter wereld: de Trans-Mongolische spoorlijn. Met oog voor detail en een flinke dosis humor voert Lex je acht duizend kilometer mee. Hij maakt kennis met de enge inwoners van Moskou, de gastvrijheid en het optimisme van jonge Mongolen en de soms luidruchtige en opdringerige Chinezen.
'Van Rode Plein naar Chinese Muur' is meer dan een reisboek. Lex laat ook zien wat een reis met de Trans Mongolië Express met je als persoon doet. Een must have dus voor reislustigen bij wie deze reis op de bucketlist staat.
Lex Niekel (1957, Amsterdam) combineert schrijftalent met passie voor sport en reizen. Als sportfan interviewde hij oud-topsporters Jacco Eltingh, Dennis van der Geest, Wim Jonk, Kim Staelens, Robert Eenhoorn en Renske Endel. Als treinfanaat reisde hij in één dag langs alle provinciehoofdsteden, dwars door Scandinavië en met de Trans-Mongolië Express van Moskou naar Beijing. Over die laatste reis schreef hij zijn eerste boek.
Genre
Reizen & Talen , Literaire non-fictie
Uitgeverij
Palmslag
Laatste editie
11 december 2017
ISBN
9789491773709
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Lezersrecensies (2)

Mag het wat positiever??

door: Biebjuf Jessica 1 like
Wat een zeikwijf is die Lex Niekel zeg! Zou hij wel echt genoten hebben van zijn vakantie - vraag ik mij af. Ik heb zelf nagenoeg dezelfde reis afgelegd in 2010. Ik vraag me af in welk jaar hij op reis is gegaan, dat kon ik niet terugvinden. Ik geloof best dat er dingen zijn veranderd in de...

om bij weg te dromen

door: Silke Wimme 1 like
Kort inhoud Lex Niekel neemt je samen met Bob mee van Moskou naar Beijing met de Trans Mongolië Express. Hij vertelt over zijn bezoek aan Moskou waar hij de gekende monumenten heeft bezocht alsook de prachtige metrostations. Vandaar uit nemen zij de trein richting Beijing, met een tussenstop in...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook