Advertentie
Veel liefs, je moeder

Veel liefs, je moeder

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
Kort na de Tweede Wereldoorlog heeft Loek Elich (1927) enkele jaren gevaren als vijfde en vierde machinist bij de koopvaardij in dienst van de Koninklijke Rotterdamsche Lloyd. In die tijd was een schip met zijn bemanning soms langer dan een jaar onderweg en verliep het enige rechtstreekse contact met de thuishaven via Radio Holland met morseseinen.
De roman ‘Veel liefs, je moeder’ geeft een levendig tijdsbeeld van het naoorlogse zeemansbestaan aan boord en op de wal in de tussenhavens. Het verhaalt over alledaagse werkzaamheden en soms bizarre voorvallen en avonturen, maar ook over de eentonigheid en verveling en het sporadische contact met thuis dat uitsluitend per brief verliep, vaak met wekenlange vertraging.
Een met veel humor geschreven verhaal dat niet alleen mensen zal aanspreken die destijds zelf gevaren hebben, maar ook hun familie en iedereen die geïnteresseerd is in de naoorlogse periode.
Genre
Geschiedenis & Politiek
Historische biografieen
Aantal pagina’s
324
Uitgeverij
Brave New Books
Laatste editie
03 augustus 2017
ISBN
9789402158465
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic