Meer dan 4,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
Veenland
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 2 4 6 3 3 2 1 1 0
NRC:

Veenland

12

Gelezen 12 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 14 Favoriet 2 Recensies 1
Literatuur & Romans Lijsten 1   Topics 0

Veenland speelt zich af in de moerasgebieden van Engeland en verleent het platte, naargeestige landschap een rijke, broeierige atmosfeer. Dit is een plek waar dieren en mensen samensmelten, waar vreemde metamorfosen plaatsvinden, waar mythe en donkere magie zich nog ophouden. Hier kan een tienermeisje zichzelf uithongeren tot de vorm van een paling. Een huis kan verliefd raken op een meisje. Een jongen kan terugkeren uit de dood als een vos.
Met een frisse en volstrekt eigentijdse stem legt Daisy Johnson de verhalen bloot van vrouwen die de grenzen van hun kracht opzoeken.

Daisy Johnson is geboren in 1990 en woont in Oxford. Haar verhalen zijn onder meer verschenen in de Boston Review en de Warwick Review. Ze ontving in 2014 de A.M. Heath Prize en Veenland werd genomineerd voor de Edge Hill Short Story Prize en de Sunday Times efg Short Story Award 2017.
Haar roman Everything Under stond op de shortlist van de Man Booker Prize 2018.

+


Genre
Literatuur & Romans , Korte verhalen
Vertaalde verhalenbundels
Aantal pagina’s
224
Uitgeverij
Uitgeverij Koppernik BV
Eerste editie
10 januari 2019
Laatste editie
10 januari 2019
ISBN
9789492313560


Boekinformatie wijzigen


Recensies (1)

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Veenland

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.