Advertentie
Vergeten helden

Vergeten helden

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
  Topics 0

De bevrijders, dat waren de Amerikanen, Canadezen, Britten en Fransen, zo leerden we. Maar vanaf de late zomer van 1944 bevrijdde de Eerste Poolse Pantserdivisie, een divisie van ca. 16.000 manschappen, stad na stad, dorp na dorp van de nazi's. Ze kwamen België binnen via o.a. Poperinge, Ieper, Roeselare, Tielt, Sint-Niklaas, Lokeren en Merksplas en rukten vastberaden op naar het noorden van Nederland via Axel, Terneuzen, 's-Hertogenbosch, Breda en Emmen tot over de Duitse grens.

Johannes Vande Voorde beet zich jarenlang vast in het tragische verhaal van de Poolse bevrijders. Hij zocht de laatste getuigen op en luisterde naar hun aangrijpende verhalen. Daarna reisde hij hen achterna, enkel gewapend met zijn fotocamera, op zoek naar de sporen van hun bevrijdingstocht: een vergeten geweer in de kruin van een boom, een kogelinslag op een kerktoren. De combinatie van historische foto's en duiding maakt van dit boek een must voor liefhebbers van kunstfotografie en (oorlogs-)geschiedenis.

Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
288
Uitgeverij
Lannoo
Laatste editie
08 mei 2020
ISBN
9789401466967
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic