Advertentie
Verloren zielen

Verloren zielen

3
Rank 2007 Gelezen 3 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 4 Favoriet 0 Recensies 1
Literatuur & Romans   Topics 0

In de afgelopen jaren heeft Kelly, naast haar warm onthaalde Lentagon-serie, ook meerdere korte verhalen geschreven en ingestuurd naar verhalenwedstrijden. De twaalf beste van deze verhalen zijn opgenomen in deze bundel, inclusief “Roze water”, het verhaal waarmee ze in 2013 Fantastels won, en drie korte verhalen die zich in de Lentagon-wereld afspelen. De overige verhalen spelen zich af op aarde, in een magische setting of in de toekomst. Ze gaan onder andere over een jonge poortwachter die een gruwelijke keuze moet maken om haar stad te beschermen, een jongen die na een experiment met drugs ontdekt dat hij buiten de tijd kan stappen, een meisje dat tijdens haar nachtdienst belaagd wordt door een demonische entiteit, een priester die oog in oog komt te staan met zijn stervende god, en een dief die het keizerlijk paleis probeert te beroven. Allemaal alledaagse mensen die in niet-alledaagse situaties terecht komen en keuzes moeten maken die hun bevatting te boven gaan. Deze bundel is een ode aan de verloren zielen: de helden waar niemand over zingt, omdat ze niet altijd triomfantelijk thuiskomen, maar wier verhalen wel het interessantst zijn.

Genre
Korte verhalen , Literatuur & Romans
Uitgeverij
Zilverspoor
Laatste editie
24 februari 2020
ISBN
9789463081993
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Lezersrecensies (1)

Thematisch rijke en afwisselende verhalenbundel

door: Johan Klein Haneveld 1 like
Disclaimer: ik kende de auteur niet persoonlijk, maar we volgen elkaar wel op Facebook en hebben wel eens een praatje gemaakt op een fantasyfestival. Ik kocht deze bundel van haar op FantasyFest in Rijswijk. 8,5 Ik had nog niet eerder een boek van Kelly van der Laan gelezen. Er zijn veel...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook