Advertentie

Vermeulen weet het beter

0
Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
In het televisieprogramma Vermeulen weet het beter schrikt Bram Vermeulen niet terug voor afwijkende meningen. Dat doet hij ook niet in dit boek.
Bijvoorbeeld: kunstmatige intelligentie is de weg naar volledige spiritualiteit. De mens is een genetisch gemanipuleerde werkslaaf. Natuurlijk was er leven op Mars. Graancirkels zijn niet door mensen gemaakt. Natuurlijk kan telekinese: we denken toch met zijn allen vliegtuigen de lucht in?
Dit boek is niet geschikt voor mensen met vooroordelen. Het is er ook niet voor mensen die willen weten hoe het dan wel allemaal in elkaar zit. Het gaat niet speciaal om de wetenschap. Het gaat zelfs niet precies om de kennis. Het gaat om het denken, om het verlaten van ingesleten paden. Niet alles afwijzen wat nieuw is omdat we zogenaamd nuchter en kritisch zijn. Maar weten dat we nog niet veel weten, dat we veel zijn vergetn, dat alles nog anders kan. Dat ons wereldbeeld dogmatisch, zich herhalend, achterhaald. ondergraven en zeker niet bewezen is. Dat we iemand die vraagtekens zet bij die zelfopgelegde onwetendheid niet zomaar voor een 'zwerver' kunnen verslijten.
Niet algemeen geaccepteerde zaken kunnen bedreigend zijn omdat ze veranderingen betekenen. Ze bedreigen het vast ingesleten, veilig, wereldbeeld. Het is niet eenvoudig door programmering heen te breken. Te meer omdat programmering gekenmerkt wordt door het feit dat de geprogrammeerde in kwestie zelf niet weet dat hij geprogrammeerd is. Hij is allang opgehouden met zelf te denken. Ziet u wat u gelooft of gelooft u wat u ziet? Wanneer neemt u iets voor waar aan?

Bram Vermeulen beperkt zich niet tot een genre om zijn boodschap te brengen. Naar teksten voor het tv-programma bevat Vermeulen weet het beter liederen, columns en gedichten.
Genre
Non-fictie
Aantal pagina’s
208
Uitgeverij
Houtekiet
ISBN
9789052405889
+

Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door Ivandr
Rapporteer deze bijdrage
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic