Advertentie
Verplicht in Duitsland

Verplicht in Duitsland

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
Tijdens de Tweede Wereldoorlog worden de bezette landen worden gedwongen jonge mannen te leveren voor de zogeheten Arbeitseinsatz. Dwangarbeid in Duitsland. Ook Herman van Daalhoff wordt opgeroepen. Deze zoon van een bekende Loosduinse banketbakker gaat op 23 juni 1943 verplicht naar Duitsland.

Aanvankelijk leidt hij een redelijk comfortabel leven. Vanaf begin 1945 zijn echter aangrijpende gebeurtenissen aan de orde van de dag. Het vinden van voedsel en het vluchten voor het oorlogsgeweld staan dan centraal.

Dat in die periode van dwangarbeid zijn broer Theo wordt opgepakt voor verzetshandelingen en wordt afgevoerd naar Kamp Amersfoort en later naar Duitsland, is hem niet bekend. Het trieste nieuws van de dood van zijn broer zal hem pas na de oorlog bereiken.

Zeven jaar na de oorlog gaat Herman met zijn vader op zoek naar het graf van Theo, in het land van de voormalige vijand. Onverwachte ontmoetingen met Duitsers leiden tot nieuwe inzichten. In 2013 gaat de zoon van Herman de gangen van zijn vader na, op de plekken waar hij dwangarbeid verrichtte en moest vluchten.

Eerdere publicaties van Theo van Daalhoff
-Haagse Stadstijgers en andere verhalen, (2014);
-Poempeloem (bloemlezing over muzikale ervaringen, 2018);
-De Marathon in Den Haag - Van rolschaatsbaan naar Discotheek, (mede auteur- eindredacteur), (2019).
Het boek is te bestellen bij CB en Uitgeverij De Nieuwe Haagsche.
Genre
Geschiedenis & Politiek
Regionale stadsgeschiedenis
Aantal pagina’s
160
Uitgeverij
Nieuwe Haagsche B.V., Uitgeverij De
Laatste editie
24 april 2020
ISBN
9789460100970
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic