Advertentie

Vers gevangen

0

Rank 6488 Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 3 Favoriet 0 Recensies 0
Literatuur & Romans   Topics 0
Dat zinnetje van zomaar een voorbijganger, het achtergebleven kledingstuk in de berm, de wankele beweging van een man op skeelers. Flarden van het leven van elke dag, flarden die tot de verbeelding spreken en die onherroepelijk onderdeel zijn van een verhaal.

Met open ogen en oren dicht maakt Merel Morre de flarden weer heel in 'Vers gevangen'. Een bundel gedichten die het kleine, alledaagse verbeelden en vertellen. Herkenning en vervreemding wisselen elkaar af – alsof je door een stad vol tafereeltjes loopt die stuk voor stuk een beroep doen op je verbeelding. Steeds vormt zich een nieuw beeld, een nieuw, klein verhaal. En soms ontdek je daarin iets groters.

Merel Morre (1977) schrijft toegankelijke, talige gedichten. Vaak zet ze je even op het verkeerde been om je daarna met een glimlach en nét andere blik naar iets alledaags te laten kijken. Scherp en kwetsbaar tegelijk raakt ze de kern en haar lezers. Bij Palmslag verschenen vier succesvolle dichtbundels van Merel Morre: Met mijn ogen dicht ik alles heel (2013), Een bundel geluk (2015), Dons op mijn tanden (2015) en Het bekende weg (2018). Merel is tekstschrijver en mede-eigenaar van tekstbureau Brief van de Koning. Van 2013 tot 2015 was ze stadsdichter van Eindhoven, waar ze ook woont en werkt.
+


Genre
Poëzie
Poezie
Uitgeverij
Palmslag
Eerste editie
13 november 2020
Laatste editie
16 november 2020
ISBN
9789493059672


Boekinformatie wijzigen

Advertentie


Reacties op: Vers gevangen

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.