Advertentie

Vertraagde woede

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Literatuur & Romans   Topics 0
Achteraf denk je: had ik het maar anders gedaan; had ik hem of haar maar meteen lik op stuk gegeven. Niet iedereen is daartoe echter in staat: we houden onze emoties in, we kroppen onze boosheid op en dat kan leiden tot frustraties en nog erger trauma's. In deze bundel komen we personages tegen die hiermee worstelen. We zien een vrouw die haar woede en verdriet over haar doodgemartelde verloofde nooit verwerkt heeft, we treffen een man die verbolgen sterft omdat noch zijn vrouw, noch zijn zoon het de moeite waard vindt de reis naar het ziekenhuis te ondernemen. En we lezen over mensen die pas veel later hun kwaadheid tonen, wanneer het totaal zinloos is: 'vertraagde' woede noemt de auteur dit. Maar we zien ook mensen die er wel in slagen onmiddellijk te reageren: het meisje dat zichzelf in brand steekt om maar bij haar vermoorde geliefde te kunnen blijven en daarmee de dorpswoede trotseert, de man die juist wel spontaan zijn vuisten gebruikt wanneer zijn familie in het geding is. En in Cambodja richt de dorpswoede zich op de krokodil die een prinses verslonden heeft...

Jan Heutink (Den Helder 1955) is Neerlandicus, woont in Monnickendam en heeft inmiddels drie romans op
zijn naam staan: Solwaster, Oponthoud in het verkeer en Van oude mannen (en de dingen die nog komen). Hij studeerde af op het werk van Gerrit Krol. Met zijn eigen bedrijf voert hij (taal-)opdrachten uit voor verschillende bedrijven.
+


Genre
Literatuur & Romans
Literaire fictie algemeen
Aantal pagina’s
185
Uitgeverij
Gopher B.V.
Eerste editie
24 februari 2021
Laatste editie
04 maart 2021
ISBN
9789493230217


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners

Advertentie


Reacties op: Vertraagde woede

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.