Vet oud! Tweede Wereldoorlog
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 8 4 10 3 2 2 0 1 0

Vet oud! Tweede Wereldoorlog

20

Gelezen 20 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 7 Favoriet 2 Recensies 3
Junior Lijsten 1 Spots 2   Topics 0

'Geschiedenisverhalen op hun best.' - Kleio
'Geschiedenis wordt zo echt leuk!'- Leidsch Dagblad
'Wakkert de honger naar kennis over vroeger aan.' - Noordhollands Dagblad
De auteurs wonnen met Vet oud! Legendarisch de Kleio Klasseprijs 2016, de prijs voor het beste geschiedenisboek voor in de klas.

De magie van het vak geschiedenis komt weer tot leven in Vet oud! Tweede Wereldoorlog. In dit vierde deel van de Vet oud!-serie nemen geschiedenisleraren Richard Zuiderveld en Aant Jelle Soepboer de lezers mee naar deze heftige, maar razend interessante oorlogsjaren.
In Vet oud! Tweede Wereldoorlog volgen we de lezens van jongeren tijdens de oorlog aan de hand van 15 verhalen. De lezers worden meegenomen van de Slag om de Grebbeberg tot aan het beleg van Stalingrad en van onderduikers in de polder tot de strijd in Indonesië. Uiteraard komen ook de Duitse inval in Nederland, de Hitlerjugend, razzia's, het verzet, de aanval op Pearl Harbour, de SS, de Hongerwinter, de bevrijding, de Slag om Berlijn, het Rode Leger en de atoombommen op Japan aan bod. De spannende verhalen in het boek worden aangevuld met vele historische weetjes, museumtips, foto's en illustraties.

+


Genre
Geschiedenis & Politiek
Geschiedenis algemeen
Aantal pagina’s
144
Uitgeverij
Karakter Uitgevers BV
Eerste editie
08 april 2017
Laatste editie
10 april 2017
ISBN
9789045214610


Boekinformatie wijzigen


Recensies (3)

Keuze van de redactie

Tweede Wereldoorlog in beeld gebracht voor jongeren

door: Annemieke de Jong

Richard Zuiderveld en Aant-Jelle Soepboer zijn beide leraar Geschiedenis en Aardrijkskunde in het Voortgezet Onderwijs. Samen schreven ze in 2012 het boek Vet Oud! De Nederlandse geschiedenis voor jongeren in 25 verhalen. Daarna volgde een ‘Vet Oud!’ – reeks met onder andere verhalen over de...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Vet oud! Tweede Wereldoorlog

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.