Vlaamse woonmonitor 2021
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 0 4 0 3 0 2 0 1 0

Vlaamse woonmonitor 2021

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
  Topics 0
Goed wonen is belangrijk, voor iedereen. Daarom is het recht op wonen opgenomen in de Belgische Grondwet. De verantwoordelijkheid voor het recht op wonen is in België doorgeschoven naar de gewesten. Zij moeten er samen met de gemeenten en tal van andere actoren voor zorgen dat iedereen goed en betaalbaar kan wonen.
Om initiatieven te kunnen nemen die tegemoetkomen aan de maatschappelijke noden, is er behoefte aan goede informatie, en dit zowel bij burgers en organisaties die initiatieven nemen op het vlak van wonen als bij de overheid.
De Vlaamse Woonmonitor is een meetsysteem dat via zorgvuldig gekozen indicatoren op een systematische manier gegevens verzamelt over wonen en woonbeleid. Dit boek brengt voor het eerst een totaalbeeld voor de volledige Vlaamse Woonmonitor. Het gaat daarbij zo ver mogelijk terug naar het verleden en brengt ook geografische verschillen binnen Vlaanderen in beeld. De informatie is zoveel mogelijk met visuele presentaties in figuren en kaarten gepresenteerd.
Het boek is in de eerste plaats beschrijvend. Waar mogelijk geeft het ook duiding, of als het kan verklaringen. Daarbij is geput uit de veelheid van rapporten die het Steunpunt Wonen de voorbije jaren heeft geschreven, zodat het ook een synthese van het onderzoekswerk van het Steunpunt Wonen is geworden.
Sien Winters is onderzoeksleider wonen bij het HIVA Onderzoeksinstituut voor Arbeid en Samenleving van de KU Leuven en coördinator van het Steunpunt Wonen. Ze is lid van tal van werkgroepen en adviescommissies, waaronder de jury stadsvernieuwingsprojecten in Vlaanderen.
Dit boek kwam tot stand met medewerking van Joren Sansen, Kristof Heylen, Katleen Van den Broeck, Lieve Vanderstraeten en Frank Vastmans, allen onderzoekers verbonden aan het Steunpunt Wonen.
ISBN: 9789463713375
+


Genre
Mens & Maatschappij
Mens en maatschappij algemeen
Aantal pagina’s
234
Uitgeverij
Gompel&Svacina bvba
Eerste editie
20 september 2021
Laatste editie
20 september 2021
ISBN
9789463713375


Boekinformatie wijzigenReacties op: Vlaamse woonmonitor 2021

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken