Meer dan 4,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Vogelkinderen

Twee verliefde tieners proberen een perfecte wereld te redden van de ondergang. Een avontuurlijke young adult roman uit een groene toekomst.

De wereld van Aqila en Dayo is vreedzaam. Dieren hebben een stem. Geluk staat voorop. De nieuwe mensen hebben vleugels. Ze noemen zichzelf: Vogelkinderen. Aqila is een vogelmeisje. Haar moeder is de hoogste bestuurder. Haar vader heeft ze nooit gekend. Gewone mensen zijn er ook nog. Zij mogen niet mee besturen. Dayo en Nulan zijn gewone mensen. Zonder vleugels. En beste vrienden. Dayo is gek op Aqila maar hij weet dat zij later een vogeljongen zal kiezen. Op een middag wordt Aqila's moeder ontvoerd. Vogelkinderen en mensen geven elkaar de schuld. Aqila smeekt Dayo om te helpen zoeken, maar van Nulan mag Aqila's moeder voor altijd weg blijven. Nulan begint een opstand. Hij vraagt Dayo om mee te vechten. Dayo moet kiezen tussen zijn grote liefde en zijn beste vriend. Dayo vlucht. Voor Aqila. Voor Nulan. Voor de oorlog in zijn kop. Maar de oorlog komt hem achterna. Dayo en Aqila volgen een spoor de bergen in.

Toon details

Redactionele recensie

Recensies (11)

Meer recensies

Schrijf een recensie

Is Vogelkinderen het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Boeken van dezelfde auteur

Gesponsord

Het boomhuis in het bos van TJ Klune is door de Hebban Crew gekozen tot het Hebban Boek van de Maand in oktober. Een geweldig boek voor jong en oud!

Reageren op Vogelkinderen

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.