Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Voorbij niemandsland

Viktor is elf wanneer hij in Ljubljana met zijn moeder in de internationale trein stapt. De bestemming is een geheel nieuwe wereld, Nederland geheten. Om te overleven moet hij zich aanpassen aan zijn nieuwe omgeving en een Nederlander zien te worden. Maar dat blijkt geen gemakkelijke opgave. Hij wordt op school gepest, verlaat het vwo zonder diploma, wordt fabrieksarbeider, raakt werkloos. Pas na vele jaren van vernedering, eenzaamheid en armoede lukt het hem om voor een Nederlander tussen de Nederlanders door te gaan. Tot de oorlog op de Balkan alles weer overhoopgooit.

Voorbij niemandsland is een autobiografische roman over migratie, ontheemding, een schurende vader-zoonrelatie en het diepgewortelde verlangen om ergens thuis te horen.

Igor Znidarsic is een Nederlandse journalist en schrijver met Sloveense roots. Hij publiceerde onder meer in HP/De Tijd, NRC, Playboy en De Groene Amsterdammer. Hij schreef eerder twee romans en drie thrillers, waarvan er twee werden genomineerd voor de Gouden Strop.
Toon details

Recensies (21)

Meer recensies

Schrijf een recensie

Is Voorbij niemandsland het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Boeken van dezelfde auteur

Reageren op Voorbij niemandsland

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.