Meer dan 4,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Vriendendienst
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 3 4 18 3 32 2 1 1 0
VN:

Vriendendienst

54

Gelezen 73 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 25 Favoriet 1 Recensies 4
Thrillers & Spanning   Topics 0

Vriendendienst is de negende misdaadroman met de veelgeprezen commissaris Guido Brunetti in de hoofdrol. Het mysterieuze Venetië, met zijn steegjes en kanalen, blijkt opnieuw een duistere kant te bezitten, de kant waar Brunetti de orde moet handhaven.

Terwijl commissaris Guido Brunetti zich thuis ontspant met een boek, belt een jongeman aan. Deze man, Franco Rossi, ambtenaar van het gemeentekadaster, meldt hem dat de papieren die horen bij Brunetti's huis in het archief onvindbaar zijn. Officieel bestaat het huis dus niet en Brunetti kan een flinke boete verwachten. Zelfs sloop van zijn woning dreigt. Als een goede Venetiaan realiseert de commissaris zich onmiddellijk dat hij invloedrijke vrienden nodig heeft die de lokale overheid onder druk kunnen zetten. Zijn schoonvader bijvoorbeeld.

Wekenlang hoort Brunetti niets. Totdat Franco Rossi opbelt. Hij heeft belangrijke informatie die hij aan de commissaris wil geven. Kort daarop wordt het ontzielde lichaam van Rossi aangetroffen.
Brunetti's onderzoek brengt hem aan de zelfkant van Venetië: drugshandelaren en woekeraars. Twee drugsverslaafden vinden de dood. De arrestatie daarop van een vermeend drugsdealer wordt snel gevolgd door zijn vrijlating, allemaal tekenen dat invloedrijke vrienden in Venetië belangrijk zijn. Maar Brunetti zet alles op alles om de moordenaar te vinden.

+


Genre
Thrillers & Spanning
Spannende boeken algemeen
Literaire thriller
Oorspronkelijke titel
Friends in High Places
Serie
Guido Brunetti (9)
Vertaald door
Frans Reusink
Uitgeverij
Cargo
Eerste editie
01 januari 2001
Laatste editie
16 januari 2013
ISBN
9789022529218 , 9789023420903 , 9789023466826
Boekinformatie wijzigen


Recensies (4)

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Vriendendienst

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.