Advertentie

Vrij

42

Rank 3075 Gelezen 44 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 25 Favoriet 2 Recensies 7
Literatuur & Romans Artikelen 1   Topics 0

Leroy, een jonge soldaat, is gewond teruggekomen uit de Irak-oorlog en leeft al jaren in een revalidatiecentrum. Na een mislukte zelfmoordpoging komt hij terecht in een verzorgingshuis voor gehandicapte mensen. Zijn permanente verpleegster Pauline en de nachtwaker Freddie zijn zijn enige bezoekers, en tussen hen ontstaat een breekbare, maar wonderbaarlijke vriendschap. In een ontroerende dans worden de levens van drie gewonde zielen vervlochten: Pauline, die altijd maar in de weer is voor anderen, Freddie, die na zijn vrouw en kinderen nu ook zijn huis dreigt te verliezen, en Leroy, wiens enige heldere herinneringen die aan zijn ex-vriendinnetje zijn. Vlautin legt op even briljante als hartverscheurende wijze de pijnpunten van de moderne Amerikaanse samenleving bloot. Maar bovenal schetst hij in Vrij de gebroken levens van mensen die ondanks alles hoopvol blijven.

+


Genre
Literatuur & Romans , Poëzie
Poezie
Literaire fictie algemeen
Vertaalde literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
254
Uitgeverij
Meulenhoff Boekerij B.V.
Eerste editie
06 november 2014
Laatste editie
15 november 2014
ISBN
9789029090315 , 9789402302813 , 9789029092982


Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door Salustia
Rapporteer deze bijdrage
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners


Recensies (7)

Keuze van de redactie

Allesbehalve vrij

door: Gerd Boeren 1 reactie 2 likes

Als je Willy Vlautin googelt, kom je uit bij verrassende filmpjes. Hij opereert als singer-songwriter van de vierkoppige band 'Richmond Fontaine' en wordt als auteur regelmatig geïnterviewd. Over zijn vier tot nu toe verschenen boeken, allicht, maar ook over alledaagse dingen. Zo vertelt hij ergens...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Vrij

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken